Project Description

DEVENTERPAD, ALMERE

lab03 heeft een voorstel gemaakt voor de revitalisatie van het woonblok met commerciële plint aan het Deventerpad in Almere-Centrum. Er zijn twee voorkeursvarianten nader bekeken.  In het eerste voorstel zijn de vijf trappenhuizen, die de bovengelegen maisonettewoningen ontsluiten, gebundeld tot één entree aan de zijgevel, met een ontsluiting via het bestaande dak. Dit voorstel biedt maximale vrijheid in het verhuurbaar oppervlak op de begane grond. In het tweede voorstel zijn er twee trappenhuizen behouden. Het vloeroppervlak is niet geheel vrij in te delen maar heeft toch een aanzienlijke vergroting van het aaneengesloten verhuurbaar oppervlak tot gevolg.  Tevens zijn een aantal voorstellen gedaan om het gebouw een facelift te geven.

Opdrachtgever: LCG
Locatie: Almere
Status: revitalisatiestudie