Project Description

TUIN-WERK-HUIS, AMSTERDAM

In de binnenstad van Amsterdam heeft lab03 een ontwerp voor een tuinkamer / werkruimte gerealiseerd. De wens was om meer leefruimte voor de bewoners te creƫren. Doordat het uitbreiden van de woning zelf niet de gewenste extra ruimte op zou leveren is besloten een afzonderlijke ruimte achterin de tuin te bouwen. De ruimte biedt door het grote raam maximaal zicht op de weelderige tuin. De daklichten zorgen voor veel en aangenaam licht. De boom achter het tuinhuis fungeert als passieve zonwering. Door de lamellen is er geen inkijk vanuit bovengelegen appartementen mogelijk, maar ze zijn dusdanig gepositioneerd dat visueel contact met de woning mogelijk blijft.

 

Opdrachtgever: particulier
Locatie: Amsterdam
Status: gerealiseerd
Fotografie: Jeroen Staats