Project Description

WOONHUIS OMMEL

Aan de Jan van Havenstraat in Ommel ligt een prachtig perceel met woonbestemming. In samenwerking met DR+ architecten hebben we een woning ontworpen, gebaseerd op de langsgevelboerderij. Dit is in dit gebied een veelvoorkomende typologie. De oriëntatie van deze boerderijen komt zowel parallel als evenwijdig aan de weg voor. Ivm de geluidsdruk als gevolg van verkeer zullen er maatregelen getroffen moeten worden om overlast tegen te gaan. Door het bijgebouw haaks op de weg te plaatsen ontstaat een geluidsluwe zone. De aarden (geluids)wal helpt tevens bij het definiëren van een erf.

Door de gekozen vorm en oriëntatie van het hoofdgebouw is het mogelijk alle slaapfuncties aan de geluidsluwe noordgevel te plaatsen. De woonkamer en de keuken kunnen zowel op oostgevel als de westgevel georiënteerd worden. Meerdere terrassen zorgen altijd voor een zonnig plekje! In het bijgebouw is ruimte voor een garage en een gastenverblijf of mantelzorgwoning.

Opdrachtgever: Mts. van Bussel
Locatie: Ommel (NB)
Status: Ontwerp voor verkoopbrochure
Samenwerking: DR+ architecten