Project Description

We zien het herinneringspaviljoen als een gebouw vol symboliek. Het bezoeken van, of het begraven van een dierbare is een gebeurtenis die de overgang tussen leven en dood benadrukt. Het herdenkingsgebouw kan hier op meerdere manieren een rol in spelen. We hebben het gebouw daarom vormgegeven als een poort. Deze poort staat symbool voor de overgang naar een andere wereld. Hierbij is de schoonheid van het aardse landschap als uitgangspunt genomen. De gevraagde functies hebben een logische plek in het gebouw gekregen. De oksel van het gebouw vormt samen met het overstek een vanzelfsprekende entree. Vanuit de entree is er direct zicht op het achterliggende landschap. Men kan hier ook door naar buiten. Aan deze gang zijn ook de toiletten en garderobe gesitueerd.De benodigde techniek is ondergebracht op de verdieping. Op de verdieping is ook voldoende bergruimte aanwezig. De inforuimtes / vergaderruimtes hebben net als de kantoorruimte zicht op het landschap door de grote raampartijen. Via een toegangsdeur onder de overkapping zijn de ontvangstruimte en de inforuimtes afzonderlijk te gebruiken. Indien wenselijk kan het gebouw in de lengte uitgebreid worden.

Opdrachtgever: zusters Trappistinnen van abdij Koningsoord
Status: architectenselectie