De optopping van dit voormalige bankgebouw in Heemskerk geeft ruimte aan 20 zorgwoningen. Het gebouw is door de jaren diverse malen verbouwd en heeft inmiddels een zeer gedateerd karakter. Met deze transformatie ondergaat het pand een enorme verduurzamingsslag. De ambitie is het gebouw door middel van maat en materialisering weer laten aansluiten bij de omgeving en een fraaie wand te vormen naar het Burgemeester Nielenplein.

Voor de optopping zal bij voorkeur gebruikt worden gemaakt van hernieuwbare materialen (hout). Het pand zal worden voorzien van een toekomstbestendige installatie. Naast duurzaam bouwen hebben we ook aandacht voor natuurinclusief bouwen. We denken dan aan diverse nestkasten die in de architectuur van het gebouw geïntegreerd zijn, maar bijvoorbeeld ook aan streekeigen beplanting in de daktuin.

Opdrachtgever: Teer Makelaars
Locatie: Heemskerk
Status: Definitief Ontwerp
Samenwerking:  JoustraReid architecten (Maathuis Projecten)