Project Description

WOONHUIS ZEEWOLDE

Voor een vrije kavel in Zeewolde hebben we een vrijstaande –nul op de meter-woning ontworpen. De woning ligt buitendijks aan het water. De architectuur van de woningen wordt gekenmerkt door het sterke contrast tussen de waterzijde en de landzijde.
De woning is opgebouwd uit vloervelden waarop gesloten volumes zijn geplaatst. In de volumes bevinden zich de ondersteunende functies. De volumes zijn zo geposition¬eerd dat de gevels, die grenzen aan het openbaar gebied aan de landzijde, meer gesloten zijn en de gevels aan het water een grote mate van openheid hebben. Tevens zorgen de volumes ervoor dat er verschillende leefruimtes in de woning ontstaan zonder gebruik te maken van gangen.
De getrapte terrassen zorgen voor de overgang van het water naar het land. De betonelementen zorgen voor een robuust karakter. Voor de kozijnen en delen van de gevel is accoya toegepast. In de woning zorgen diverse bijzondere technieken ervoor dat de woning geen energie verbruikt.

Opdrachtgever: particulier
Locatie: Zeewolde
Status: opgeleverd
Fotografie: Jeroen Staats